Een traditioneel of schroefdaksysteem nodig in PUTTEN e.o. of elders?

U kent dat gevoel waarschijnlijk wel: als u een huis of boerderij met een rieten dak ziet, doet dat een stuk gezelliger aan dan een huis met een pannendak. Een rieten dak heeft een warme en sfeervolle uitstraling die uw huis helemaal afmaakt. Rietdekkersbedrijf J. van den Hoorn B.V. komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak

Voor welke manier van bevestiging kiest u? Er zijn twee opties:

Traditioneel Rieten Dak

 Traditioneel systeem: Een rieten dak bevestigd op een sporenkap met panlatten. Dit is een traditioneel systeem en kan het best worden toegepast wanneer zaken als isolatiewaarden of brandveiligheid minder van belang zijn, bijvoorbeeld bij een hooiberg, schuur of tuinhuis.

Rieten Dak Schroefdaksysteem

 Schroefdaksysteem: Een rieten dak bevestigd op plaatmateriaal of een isolatiepaneel. Het schroefdaksysteem is brandveiliger, geeft een hogere isolatiewaarde en dus meer wooncomfort. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor woningen of kantoren.

Levensduur rieten daken

Een rieten dak gaat langer mee dan u wellicht denkt. Als een rieten dak vakkundig is aangebracht, heeft u hier tientallen jaren plezier van. De levensduur is minimaal 25 jaar, maar veel rieten daken gaan langer mee.


Bepalend voor de levensduur van een rieten dak is de hellingsgraad van het dak. Hoe schuiner uw kap is, hoe langer uw rieten dak meegaat. Daarnaast is het belangrijk om uw rieten dak jaarlijks door een specialist te laten controleren. Zo pakken onze specialisten kleine gebreken meteen aan, waardoor dit geen grote problemen worden.

(Brand)veiligheid rieten daken

Bent u bang voor hoge verzekeringskosten en neemt u daarom geen rieten dak? Dit is niet nodig! Men denkt dat brandgevaar en een verhoogde kans op blikseminslag hoge kosten met zich meebrengen. Doordat wij over moderne technieken beschikken die uw rieten dak veilig maken, vallen deze kosten lager uit dan u wellicht denkt.

Nova, het nieuwe kunstriet

Sinds kort is er nieuw kunstriet op de markt, Nova, het nieuwe kunstriet.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!